Veen emo - korut


Ääni joka loi Veen emosen. Veen emo -korusarja on saanut innoituksen Jukka Takalon vesireittien tuhatvuotista elämää luotaavasta Joki rakastaa jokaista soutajaa -laulusta ja suomalaisesta kansanrunoudesta. Jokisuistolla vaikutteiden kohtaamisesta syntyy uutta ja sinkun kannen luomisprosessin jälkimainingeissa syntyi Veen emo -korusarja. Amuletti kaulaan ja suoratoisto soimaan.

Veden kumpikin luonto, peilaava ja läpinäkyvä. Korut ovat merenvihreää peiliakryylia tai vaaleansinistä läpinäkyvää akryylia digipainatuksella. Valmistuu koruiksi käsissäni Säkylässä.

"Missä on se peili, josta näet itsesi kokonaisena? Vedenkalvon heijastuksissa lymyilevä luonnottaresi? Heijastus jossa tulet ymmärretyksi läpi sielun syvän sinisen meren. Pohjattoman rakkauden perille asti. Väinämöisen kyynelten syntysijoille, josta virtaa uuden syntyyn ja luomiseen innoittava rakkauden henkäys."

Delta life Suistogalleria - Luonnotarten polku - Oulu 

 

Delta life -Suistogalleriassa, Luonnotarten polulla, Veera Vuorenpään Joki rakastaa jokaista soutajaa -teoksen Veen emo - korusarjan osasia. Teos on saanut innoituksen Jukka Takalon vesireittien tuhatvuotista elämää luotaavasta Joki rakastaa jokaista soutajaa -laulusta ja suomalaisesta kansanrunoudesta. Teos suppailtavissa ja melottavissa Oulujoen historiallisella suistoalueella.

 

Kulkuvälineitä ja karttoja voit vuokrata Oulun melontakeskuksesta. 

Omatoimikulkijana voit tulostaa kartan matkaan itse alta.

Lisättyyn äänimaisemaan ks. Spotifyssa Joki rakastaa jokaista soutajaa - reitin soittolista

Kuvat: Jukka Takalo


∞ 

Hinnerjokilaiset taiteilijat Kivimakasiinissa

2.-30.7.2023

Ovet auki ti-pe 18-20 ja su 13-15