V A A T E I N F O A

VAATEHUOLTO

Vähennä pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia ja vaatetta kuluttavia pesukertoja tuulettamalla vaate käytön jälkeen. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen. Tahrat kuuluvat elämään, joten kaikki Vuurranin vaatteet voi vesipestä. Vaatteet on myös suunniteltu niin, että ne ei tarvitsisi niin usein pesua.


MATERIAALIT


PUUVILLASATIINI

Joustamaton keskipaksu puuvillasatiini on 100% puuvillaa. Puuvillasatiini on mukavan pehmeän tuntuinen ja kevyt kangas. Se kutistuu pesussa  1-3%. Kankaan alkuperämaa on Peru ja se on digipainettu Aitoolla. 
BAMBUVISKOOSI ja LYOCELL eli TENCEL®

Musta kangas on 100% Tencel popliinia. jossa on kaunis himmeä kiilto. Kuosilliset kankaat ovat 100% bambuviskoosia. Molemmat kankaat ovat ihanan sileää, kevyttä, ilmavaa ja hyvin laskeutuvaa joustamatonta kangasta. Bambuviskoosi ja Tencel ovat selluloosapohjaisia muuntokuituja. Ne eivät sähköisty tai tunnu hiostavilta. Viskoosilla on taipumus rypistyä ja se saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel ei ole niin herkkä rypistymään ja se kutistuu pesussa vain 1-2%. Bambuviskoosin alkuperämaa on Kiina. Sen kuituraaka-aineena on bambukasvi, joka on FSC sertifioitua eli bambu on peräisin kestävästi hoidetuista ja käytetyistä metsistä. Kangas on digipainettu Hollannissa GOTS-sertifioiduilla väreillä. Tencel on Lenzingin valmistamaa. Sen raaka-aineena on eucalyptus.


VALMISTETTU SUOMESSA


Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vaatteet ja niiden painokuosit suunnittelee sekä kaavoittaa Veera Vuorenpää. Veeran esittelyn löydät täältä.

Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin. Vuurranin vaatteet sarjotaan Kaarinassa.

Sarjonnan ja leikkuupiirroksen asettelun jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.