V A A T E H U O L T O

Vähennä pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia ja vaatetta kuluttavia pesukertoja tuulettamalla vaate käytön jälkeen. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.

Tahrat kuuluvat elämään, joten kaikki Vuurranin vaatteet voi vesipestä. Vaatteet on myös suunniteltu niin, että ne ei tarvitsisi niin usein pesua. Vaatteissa on sopivasta väljyyttä, jotta vaatteen ja ihon väliin jää tilaa hengittää, erityisesti kainaloissa. Kun vaate ei kiristä kainaloita, hien haju ei tartu niin helposti vaatteeseen. Kirjava painokuosi estää tahrojen näkymistä. Luotsi sarjaan on suunniteltu mustat rannekkeet, jotta lika ei näkyisi niissä niin helposti.

TENCEL® REFIBRA (lyocell)

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Tencel Refibra saattaa kutistua pesussa 2,5-5%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain.

LUOMUPUUVILLA COLLEGE
JA PÖRRÖ-NEULOS

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman 2-4cm.

PUUVILLASATIINI

Värien kirkkauden kannalta on suositeltavaa pestä vaate 60°C. Värit eivät kuitenkaan lähde 40°C, joten voit huoletta pestä vaatteen myös alhaisemmassa lämpötilassa, jos vaate ei ole kovin likainen. Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Puuvillasatiini kutistuu pesussa 1-3%.

Bambuviskoosi ja lyocell eli Tencel®

Pese samansävyisten vaatteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Viskoosikuidut voivat turvota ja kutistua jos ne likoavat kauan vedessä. Bambuviskoosi saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel säilyttää mittansa paremmin ja kutistuu vain 1-2%. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi.