K O K O - O P A S

MITTATAULUKKO JA MITTOJEN OTTO

Vuurranin vaatteet on kaavoitettu alla olevan taulukon mittojen mukaan. Mitat ovat vartalon mittoja. Mittataulukkomme lantion ympärys on 6 cm rinnanympärystä suurempi. Kirjainkoot ovat reiluhkoja, sillä haluamme niiden vastaavan paremmin aikuisen suomalaisen naisen kokojakaumaa. 

Sopivan koon valintaan riittää rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksen mittaaminen. Mittaa rinnanympärys rinnan korkeimmalta kohtaa rintaliivien päältä. Vyötärön ympärys mitataan vyötärön kapeimmasta kohtaa paljaalta iholta. Lantion ympärys mitataan leveimmästä kohtaa eli se on suurin mitta, minkä saat hivuttamalla mittanauhan lantion yli. Ota napakka mitta, mutta älä kiristä nauhaa liiaksi. Koko on vain numero ja tarkoitus on löytää juuri sinulle sopiva vaate. 

Sivun pituus mitataan vyötärön kapeimmalta kohdalta vartalon sivua pitkin lattiaan. Tätä mittaa tarvitaan housujen lahkeiden pituuden tarkistamiseen.

OIKEAN KOON VALINTA

Verkkokaupassa on jokaisen vaatteen kohdalla tarkemmat ohjeet mitä mittoja kannattaa huomioida oikeaa kokoa valitessa. Nyrkkisääntö on, että paidan koko valitaan rinnanympäryksen mukaan, housujen lantion ympäryksen ja mekko sen mitan mukaan joka on suurenmpi, rinnan, vyötärön vai lantion ympärys. Vartalon pituus on suuntaa antava, eikä sillä ole merkitystä esim. paitan kohdalla. Kunhan paidan pituus on hyvä. Vaatteen yhteydessä olevassa mittataulukossa on ilmoitettu vaatteen mitta sekä vartalon mitat, jolle koko on sopiva. Vuurranin vaatteet on valmistettu joustamattomasta kankaasta, joten vaatteeseen tulee jäädä tarpeeksi väljyyttä, jotta siinä voi liikkua ilman että vaate krinnaa vastaan tai jopa repeää. Vaatteen mitassa on huomioitu tarvittava väljyys, siksi se saattaa olla paljonkin suurempi kuin vartalon mitta. Väljyys saadaan vähentämällä vaatteen mitasta vartalon mitta. Valitse siis oikea koko vartalon mitan mukaan, älä vaatteen mitan. Vaatetta sovittaessa tulee kumartua, istua ja kyykistyä, jotta tietää, onko vaatteessa tarpeeksi tilaa elää ja liikkua. Verkkokaupasta löytyy jokaisen vaatteen kohdalta tarkemmat ohjeet tarvittavaan väljyyteen. Jos olet epävarma sopivasta koosta, ota meihin rohkeasti yhteyttä!