K O K O - O P A S

MITTATAULUKKO JA MITTOJEN OTTO

Vuurranin vaatteet on kaavoitettu alla olevan taulukon mittojen mukaan. Mitat ovat vartalon mittoja. Kirjainkoot ovat reiluhkoja, sillä haluamme niiden vastaavan paremmin aikuisen suomalaisen naisen kokojakaumaa. Mittataulukko on laadittu yleisimpien kokojen perusteella ja on ihan normaalia jos mittasi poikkeaa taulukon mitoista. Olemme kaikki todella erilaisia vartalon muodoiltamme ja siksi valmistamme vaatteita tilauksesta myös omilla mitoilla. Lue lisää alempaa. 

Mittaa rinnanympärys rinnan korkeimmalta kohtaa rintaliivien päältä. Vyötärön ympärys mitataan vyötärön kapeimmasta kohtaa paljaalta iholta. Lantion ympärys mitataan leveimmästä kohtaa eli se on suurin mitta, minkä saat hivuttamalla mittanauhan lantion yli. Ota napakka mitta, mutta älä kiristä nauhaa liiaksi. Koko on vain numero ja tarkoitus on löytää juuri sinulle sopiva vaate. 

Sivun pituus mitataan vyötärön kapeimmalta kohdalta vartalon sivua pitkin lattiaan. Tätä mittaa tarvitaan housujen lahkeiden pituuden tarkistamiseen.

OIKEAN KOON VALINTA

Verkkokaupassa on jokaisen vaatteen kohdalla tarkemmat ohjeet mitä mittoja kannattaa huomioida oikeaa kokoa valitessa. Nyrkkisääntö on, että paidan koko valitaan rinnanympäryksen mukaan, housujen lantion ympäryksen ja mekko sen mitan mukaan joka on suurenmpi, rinnan, vyötärön vai lantion ympärys. Vartalon pituus on suuntaa antava, eikä sillä ole merkitystä esim. paitan kohdalla. Kunhan paidan pituus on hyvä. Vaatteen yhteydessä olevassa mittataulukossa on ilmoitettu vaatteen mitta sekä vartalon mitat, jolle koko on sopiva. 

Joustamattomasta kankaasta valmistettuun vaatteeseen tulee jäädä tarpeeksi väljyyttä, jotta siinä voi liikkua ilman että vaate krinnaa vastaan tai jopa repeää. Vaatteen mitassa on huomioitu tarvittava väljyys, siksi se saattaa olla paljonkin suurempi kuin vartalon mitta. Väljyys saadaan vähentämällä vaatteen mitasta vartalon mitta. Vaatetta sovittaessa tulee kumartua, istua ja kyykistyä, jotta tietää, onko vaatteessa tarpeeksi tilaa elää ja liikkua. Verkkokaupasta löytyy jokaisen vaatteen kohdalta tarkemmat ohjeet tarvittavaan väljyyteen. Jos olet epävarma sopivasta koosta, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

OMILLA MITOILLA

Melkein kaikki Vuurranin vaatemallit voit tilata halutessasi myös omilla mitoilla. Vaatemallin kuvauksessa on kerrottu millaiset mittamuutokset onnistuvat. Esimerkiksi paidat ja mekot on mahdollista tilata pidemmällä helman pituudella tai housut lyhyemmällä tai pidemmällä lahkeenpituudella. Mekoista voit tilata kahden koon yhdistelmän, esimerkiksi S-koon yläosa ja M-koon alaosa. Kaikista väreistä ei välttämättä löydy enää kangasta ja silloin ei tilaus omilla mitoilla onnistu. Vaatemallit, jotka voi tilata omilla mitoilla, löytyy verkkokaupan kokoelmista "Omilla mitoilla". Näiden vaatteiden personointi onnistuu varmasti. Jos kaipaat jotain muuta mittamuokkausta, niin ota rohkeasti yhteättä!