Pohjan neito paita - Liila

Pohjan neito collaripaita on lämmintä ja pehmeää luomupuuvillaneulosta, kuin sammaleeseen kääriytyisi. Hihojen yksityiskohtaa on inspiroinut korpin siipisulat.

Korkea poolokaulus tuo lämmön lisäksi sopivasti särmää. Kauluksen resorin voi taittaa matalammaksi. Leveä helmaresori sulkee paidan lähelle vartaloa pitäen lämmön sisällä ja kylmän viiman loitolla. Lyhyt malli on siro ja kevyt sekä tuo vyötärön esiin ja alaosaan pituutta. Helmaresorin leveys on 12cm.

Normaalipesu 30°C.

Valmistuu käsissäni Säkylässä, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Päälläni on koko S. Päivän mitat ovat RY 94cm, VY 73cm, LY 100cm, pituus 164cm.

Valitse variaatio:

147,00 €

∞ 

Pohjoisten hyisten tuulien Tuuletar ja Pohjan neito, tuo mystinen pohjolan soiden hengetär. Kulje suolla kuunvalossa ja voit nähdä hänet tanssimassa virvatulina suota pitkin. Sulje silmäsi ja voit aistia hänet suopursun huumaavassa tuoksussa. Kuule hänet korpin hiljaisissa siiveniskuissa. Tunne hänet suon tummanpuhuvassa humuksessa.

∞  


Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon.

Pohjan neito paitaan on kaavoitettu 14cm väljyyttä. Jos pidät lähellä vartaloa istuvista vaatteista, kannattaa valita yhtä pienempi koko. 5cm väljyys on vielä riittävästi. Minulla on kuvissa päällä S koko. Mitoiltani olen S- ja M koon välistä. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko paidan mitta sinun vartalollesi ja tyyliisi sopiva. Neulos saattaa kutistua pesussa 5%, mikä on hyvä ottaa huomioon. Neulos kuitenkin palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun vaatteen kuosittelee pesun jälkeen kosteana. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm sekä helman pituus n. 2cm.

OMILLA MITOILLA: Sopiva paidan pituus riippuu selän pituudesta, mittasuhteista ja vartalon kaarista. Siksipä pyynnöstä saat helmaan ja hihoihin lisää pituutta, jos tykkäät että paita laskeutuu alemmas lantiolle. Resorin leveys on 12cm ja ajatuksena on että collariosa hieman taittuu resorin päälle. Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat paidan lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla tai hihat lyhyempänä tai pidempänä. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit:

Pohjan neito paita on paksua college-neulosta, joka on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neliöpaino 300g/m². Neuloksen nurja puoli on harjattu. Harjattu pinta tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämmittää mukavasti. 100% luomupuuvillaa oleva neulos joustaa hieman, mutta ei samalla tapaa kuin elastaania sisältävät neulokset. Collegeneuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Hihojen resorien puuvilla on myöskin viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa, 95% luomupuuvillaa / 5% elastaania.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman n. 2cm.

 Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.