V U U R R A N


Vuurran on vuonna 2019 perustettu turkulainen vaatemerkki. Vuurranin mallisto koostuu naisten käyttövaatteista, jotka on suunniteltu sopimaan moneen tilanteeseen toimistolta vapaa-aikaan ja arjen juhlahetkiin. Vaatteiden tyylissä on sopivasti särmää ja asennetta yhdistettynä naisellisiin leikkauksiin. Väripaletissa on hehkuvia värejä ja tyylikästä mustaa. Kankaat ovat laadukkaita kasviperäisiä materiaaleja, jotka tuntuvat ihanalta päällä sekä kestävät pesua ja käyttöä. Vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa, sillä haluamme vaalia kotimaista osaamista.


Kasvot Vuurranin taustalla

Vuurranin perustaja on Veera Vuorenpää. Hän suunnittelee Vuurranin mallistot sekä painokuosit, kaavoittaa vaatteet ja ompelee niistä protokappaleet. Veera valmistui vaatemuotoilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

"Haluan suunnitella rohkeasti omaleimaisia käyttövaatteita, joiden jokainen yksityiskohta on huolella mietitty. Suunnittelutyylissäni naisellisuuteen yhdistyy ripaus särmää ja asennetta. Usein inspiraatio lähtee käyttötilanteesta, johon haluan suunnitella täydellisen asun tekemään tuosta hetkestä täydellisen. Tai oikeastaan monesta tilanteesta, sillä tavoitteeni on, että Vuurranin vaatteet sopisivat mahdollisimman moneen käyttötarpeeseen. Lisäksi inspiroidun suomalaisesta luonnosta ja mielenmaisemasta. Seuraavaksi valitsen sopivan kankaan, jonka jälkeen kaavoitan vaatteen. Kun ompelen ensimmäisen protokappaleen vaatteesta, suunnitelma herää henkiin ja saa kolmiulotteisen muodon. Useimmiten vaate tarvitsee useamman version, ennenkuin muoto on kohdillaan ja istuvuus täydellinen. Haluan että Vuurranin vaatteet kestävät käytössä pitkään ja voit hymy huulilla, hyvällä omallatunnolla, pukea ne kerta toisensa jälkeen päälle."