V U U R R A N


Vuurran on vuonna 2019 perustettu turkulainen vaatemerkki. Vuurranin mallisto koostuu naisten käyttövaatteista, jotka on suunniteltu sopimaan moneen tilanteeseen toimistolta vapaa-aikaan ja arjen juhlahetkiin. Vuurranin tyylissä yhdistyy naisellisuus ja värikkyys ripaukseen särmää ja boheemeja vivahteita. Vuurranin vaatteet ja asusteet suunnitellaan ja ommellaan Turussa kestävän muodin ja kiertotalouden arvojen mukaan.


Kasvot Vuurranin taustalla

Vuurranin perustaja on Veera Vuorenpää. Hän suunnittelee Vuurranin mallistot sekä painokuosit, kaavoittaa vaatteet ja ompelee niistä protokappaleet. Veera valmistui vaatemuotoilijaksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2015.

"Haluan suunnitella rohkeasti omaleimaisia käyttövaatteita, joiden jokainen yksityiskohta on huolella mietitty. Suunnittelutyylissäni naisellisuuteen yhdistyy ripaus särmää ja asennetta. Usein inspiraatio lähtee käyttötilanteesta, johon haluan suunnitella täydellisen asun tekemään tuosta hetkestä täydellisen. Tai oikeastaan monesta tilanteesta, sillä tavoitteeni on, että Vuurranin vaatteet sopisivat mahdollisimman moneen käyttötarpeeseen. Lisäksi inspiroidun suomalaisesta luonnosta ja mielenmaisemasta. Seuraavaksi valitsen sopivan kankaan, jonka jälkeen kaavoitan vaatteen. Kun ompelen ensimmäisen protokappaleen vaatteesta, suunnitelma herää henkiin ja saa kolmiulotteisen muodon. Useimmiten vaate tarvitsee useamman version, ennenkuin muoto on kohdillaan ja istuvuus täydellinen.

KESTÄVÄN MUODIN JA KIERTOTALOUDEN MUKAISET ARVOT


Vuurranin toiminnan tärkeä lähtökohta on kestävän muodin ja kiertotalouden mukaiset arvot. Vaatteet tulee huolella suunnitella ja valmistaa ympäristöä ja ihmisiä kunnioittaen. Vaatteemme suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa, sillä haluamme vaalia kotimaista osaamista. Vuurranin perustaja ja suunnittelija, Veera Vuorenpää, suunnittelee mallistot sekä painokuosit, kaavoittaa vaatteet ja ompelee niistä protokappaleet. Vaatteet valmistetaan pienissä sarjoissa alihankkijalla tai Vuurranin työhuoneella. Alihankkijallamme on pitkä kokemus alalta ja heidän työn jälki on todella laadukasta.

Panostamme paljon vaatteiden suunnitteluun, pitkäikäiseen designiin ja omaperäiseen tyyliin. Vaatteiden mallit on mm. suunniteltu mukautumaan pieniin vartalon koon muutoksiin ja pesuntarpeen vähentämistä ajatellen. Pesukertojen vähemtäminen pienentää ympäristövaikutuksia ja pidentää vaatteen ikää, sillä pesu kuluttaa vaatetta. Vaatteet käyttötarkoituksen suunnittelussa tavoitteemme on, että vaate on tarpeeksi tyylikäs, jotta se soveltuu juhlahetkiin tai työvaatteeksi, mutta tarpeeksi rento ja mukava, jotta se sopii arkenakin pidettäväksi. Näin kaikki vaatekaapin vaatteet pääsee ahkeraan käyttöön. Vaatemallit ja materiaalit testataan käytössä toimiviksi, ennen kuin ne pääsevät mallistoon. Malliston julkaisussa nojaamme hitaan muodin sykliin eli vaatemalleja ei myydä pois aleilla ja malliston täydentyy pikkuhiljaa yhteensopivilla vaatekappaleilla.

Valitsemme mallistoon laadukkaita ja vesipestäviä kankaita. Käytämme kuitumateriaaleina ainoastaan luonnonkuituja tai kasviperäisiä muuntokuituja eli kankaissamme ei ole öljypohjaisia tekokuituja, kuten polyesteriä tai elastaania. Sen lisäksi että öljy on uusiutumaton luonnonvara, öljypohjaisten synteettisten kuitujen haittapuoli on niiden hajoamattomuus luonnossa. Vaatteita pestessä kuidusta irtoaa mikrokokoisia muovihiukkasia, jotka päätyvät vesistöihin jätevesien mukana. Jotta vaatteen kangas on tulevaisuudessa mahdollista kierrättää, käytämme kankaita, jotka on valmistettu yhdestä kuituraaka-aineesta. Haluamme lisäksi vähentää puuvillan hallitsevan aseman aiheuttamia ongelmia, joten pyrimme monipuolisesti käyttämään myös muita kasviperäisiä kuituja, kuten lyocellia, pellavaa tai hamppua. Vuurranin kuosit on painettu digitaalisesti Suomessa ja Hollannissa.

Haluamme että Vuurranin vaatteet kestävät käytössä pitkään ja voit hymy huulilla, hyvällä omalla tunnolla, pukea ne kerta toisensa jälkeen päälle ja käyttää ihan loppuun ❤