S E I T S E M Ä S   A A L T O

mallisto
Seitsemäs aalto -mallistoa on inspiroinut Turusta aukeava Saaristomeri - aaltojen ja saarien muodot, meren eri sävyt, kallion ja hiekan tuntu varpaiden alla, myrskytuulen tuiverrus sekä suolan tuoksuinen ilma. Meri on loputon inspiraation ja luovuuden lähde. Laineiden rauhoittava liplatus. Ikiaikaiset rantakalliot. Myrskytuulen voimaannuttava ulina. Aavaa selkää katsoessa tuntee itsensä pieneksi, mutta samaan aikaan on vapaa ja läsnä. Juuri tässä, juuri nyt. Meri antaa sinun olla juuri sinä ilman ennakkokäsityksiä. Veden äärellä olo taitaa olla osa suomalaista sielunmaisemaa.SAARISTOMERI -kuosi


Saaristomeri-kuosi on luova piirros Saaristomeren kartasta. Merikartta on tullut tutuksi veneretkillä sekä työskennellessäni tutkimusavustajana merellä. Nyt kartta piirtyi Vuurranin ensimmäisen malliston painokuosiksi. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.
MUOTOILIJA / IKTYONOMI


Vesiluonto on pitkään kiehtonut minua. Ennen kuin luova työ vei mennessään, halusin pelastaa meren ja järvet tutkimustyön kautta. Olen toiselta ammatiltani iktyonomi eli "kalainsinööri". Olen työskennellyt muutamana kesänä tutkimusavustaja hankkeissa, joissa on tutkittu kalojen lisääntymisalueita merellä. Vesiluonto on huomioitu myös Vuurranin vaatteissa. Niissä ei ole käytetty öljypohjaisia materiaaleja, joista voi irrota mikromuoveja luontoon ja vesistöihin.