Harrin pyrstö mirri - Saaristomeri kuosi

Pyrstö-Mirri on harjuksen pyrstön muotoinen rusetti. Se syntyi laulaja-lauluntekijä Jukka Takalon "Kuule Harri" -biisin inspiroimana. Harri eli harjus on pohjoisten virtavesien kala, jonka elämää uhkaa jokien patoaminen ja soiden ojitus. Harri on erityisen herkkä veden laadun heikkenemiselle. Hän sietää vesien happamoitumista huonosti ja vaatii elääkseen hapekasta vettä.

Autetaan Harria ja muita jokiemme kaloja yhdessä. Mirrin mukana saat 10 minuuttia kenttätyötä kalojen hyväksi eli lähden virtavesien kunnostustalkoisiin vapaaehtoiseksi tai muulla tapaa auttamaan virtavesien luontoa. Laitapa siis vaatemuotoilija iktyonomin hommiin.

Kankaan printti on luova piirrokseni Saaristomeren kartan pohjalta. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.

Pyrstö-Mirri on valmistettu vaatteita leikatessa jääneistä paloista eli oman tuotannon ylijäämästä. Mirrin kiinnittimenä on 54cm pitkä reikäkuminauha, jonka ympärysmittaa voi säätää. Myös kuminauha on teollisuuden ylijäämää.

Valitse variaatio:

38,50 €

Muotoilija / Iktyonomi:

Vaatemuotoilijan lisäksi olen koulutukseltani Iktyonomi (AMK). Iktys tarkoittaa kalaa ja Iktyonomi tunteekin kalat joka suunnalta ja on erikoistunut vesiluonnon suojeluun ja kenttätutkimukseen. Iktyonomi tietää missä kala asuu ja mitä se syö. Hän osaa tutkia veden laadun ja määrittää kalan iän. Hän osaa punoa verkon, pyydystää kalan, viljellä kalan, rokottaa kalan, lypsää kalan, perata kalan ja tehdä siitä kalapullia. Hän tuntee kalan ja polttomoottorin anatomian. Iktyonomi haaveilee patojen räjäyttämisestä ja suo-ojien tukkimisesta. Iktyonomilla on iso ❤


Materiaalit:

Mustavalkoisen, ruskean ja oranssin mirrin materiaali on 100% puuvillasatiinia. Kankaan alkuperämaa on Peru ja se on digipainettu Aitoolla. Rusetti on tuettu 100% puuvillaa olevalla kovikekankaalla. 

Merenvihreä, punavioletti, keltainen ja vaalean sininen mirri on 100% bambuviskoosia. Mustat tehosteet ovat 100% Tenceliä eli lyocelliä. Rusetti on tuettu 100% puuvillaa olevalla kovikekankaalla. Bambuviskoosi ja Tencel ovat selluloosapohjaisia muuntokuituja. Bambuviskoosin alkuperämaa on Kiina. Sen kuituraaka-aineena on bambukasvi, joka on FSC sertifioitua eli bambu on peräisin kestävästi hoidetuista ja käytetyistä metsistä. Kangas on digipainettu Hollannissa GOTS-sertifioiduilla väreillä. Tencel on Lenzingin Turkissa valmistamaa. Sen raaka-aineena on eucalyptus.

Kuminauha ja nappi ovat teollisuuden ylijäämämateriaalia.


Hoito-ohje:

Pese mirri vain jos se todella tarvitsee sitä. Pese käsin tai 30° C hienopesussa pesupussissa. Vaihtoehtoinen pesutapa virtavesissä uiden. Muotoile mirri mittoihinsa pesun jälkeen. Kuivaa varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä mirri hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Voit raikastaa mirrin tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa tekstiileitä. Poista pienet tahrat tai roiskeet heti tuoreeltaan huuhtelemalla. Älä hankaa mirriä liian kovaa esim. rätillä, sillä varsinkin bambukuidun pinta on kosteana hauras.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.