Säde paita - Musta

Päivänsäteiden paistetta olille ja iloisen kepeää fiilistä. Ilmava paita leijailee irti vartalolta. Täydellistä kesän helteisiin.

Sopiiko vartalollesi pidempi helma? Voit tilata paidan myös haluamallasi helman ja hihan pituudella. Lue lisää alta. Pääntien kuminauhan voit solmia pienemmäksi haluamaasi mittaan. Kuminauhakujaan on jätetty reikä nurjalle, josta pääset käsiksi kuminauhaan.

Paita kudottua joustamatonta kangasta, joka on 100% Tenceliä. Kankaassa on kaunis himmeä kiilto ja se laskeutuu kauniisti sekä tuntuu ihanan sileältä, kevyeltä ja viileältä päällä. Paino 140 g/m². 30⁰C hienopesu.

Valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Päälläni on koko M/L. Kuvauspäivän mittani RY 94, VY 76, LY 100cm ja pituus 164cm.

Valitse variaatio:

125,00 €

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Valitse sopiva koko valkoisella pohjalla olevan rinnanympäryksen mukaan. Tämä malli on tarkoitettu väljästi istuvaksi. Jos olet kahden koon väliltä, valitse pienempi koko, jos pidät pienemmästä väljyydestä, ja suurempi koko, jos paidassa saa mielestäsi olla väljyyttä. 

Sopiva kuminauhan mitta riippuu siitä, kuinka alhaalla olilla haluat vaatetta pitää sekä hartioittesi leveydestä. Jos haluat pitää paitaa pois molemmilta olilta, on kuminauhassa oltava tarpeeksi mittaa, ettei paita nouse ylös heti, kun liikautat toista kättä. Jos haluat varmistaa, että kuminauha on tarpeeksi pitkä, voit mitata vartalosi ympäryksen olkavarsien päältä. Sopiva kuminauhan mitta on 6-7cm tuota mittaa pienempi. Pienemmäksi kuminauhaa saa aina solmittua. OMILLA MITOILLA: Jos kaipaat pääntien kuminauhaan lisää pituutta, se onnistuu kyllä! Kirjoita tilauksen lisätietoihin haluamasi kuminauhan mitta.

Paidan ja hihan pituusmitan avulla voit tarkistaa, onko paidan ja hihan mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät. OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat paidan lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla tai hihan lyhyempänä tai pidempänä. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että kangas kutistuu ensimmäisessä pesussa n. 1-2% ja helman sekä hihan mitta siis lyhenee n. 1cm.


Materiaalit

Kangas on 100% Tencel popliinia. Tencel lanka on Lenzingin valmistamaa ja sen kuituraaka-aineena on eucalyptus. Kangas on valmistettu Turkissa.

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu. 

Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Tencel saattaa kutistua pesussa 1-2%. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän paidan. Veeran esittelyn löydät täältä. Tämä vaate ommellaan Vuurranin työhuoneella Turussa.