Pohjola mekko - Hiili

Pohjola mekko muotoutui kaiken alla virtaavaksi ikuiseksi mielenmaisemaksi. Syvistä juurista kaikuvaksi alkuvoimaksi. Ulos saa väreillä juuri se mikä on tulossa. Liikkeestä askel askeleelta tapahtuva muutos. 

Pohjola mekko on yhden koon laatikkomallinen vaate XS-L kokoisille. Käsillä tekemisen hitautta vaalien, joka hapsu on leikelty ja venytelty käsin.

Mekko on yläosaltaan puuvilla-velouria, jossa on 20% polyesteriä. Hapsut, helma sekä hihojen alapuoli on Tencel-trikoota jossa on 5% elastaania. Laskeutuu vartalolle kaunisti kuin valuva vesi. 30⁰C hienopesu.

Valmistuu käsissäni Säkylässä, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Kuvauspäivän mittani RY 93cm, VY 73cm, LY 100cm ja pituus 164cm.

Valitse variaatio:

226,00 €

∞ 

Ajan kerroksina aaltoilevaa aavaa. Käsivarsillani kasvavaa naavaa. Hehkun taivaalla tulina. Väreilen pohjatuulena.

Ajatukseni valuu läpi ajan, kolmikerroksisen maailman, ulottuvuuksien tuolle puolen, kaikkialle ja ei mihinkään. Mieleni tuonilmainen tila. Koti siellä missä kuljen. Ikuisuus ihollani.

∞  


Mittataulukko ja koko-opas:

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. 

Pohjola mekko on yhden koon laatikkomallinen vaate XS-L kokoisille. Hihat ovat kapeahdot, joten käsivarren ympärys hauiksen kohtaa on hyvä tarkistaa. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko mekon mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät.

OMILLA MITOILLA: Voin tarvittaessa lisätä helmaan tai hihaan pituutta kuin myös hihaan leveyttä. Laita viestiä tai kirjoita tilauksen lisätietoihin haluamasi hihan leveys tai esim. +2cm leveyteen. Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit:

Yläosa on joustavaa puuvillavelouria, jossa on 20% polyesteriä. Kyljillä puuvillatrikoota, jossa on 5% elastaania. 

Hapsut, helma sekä hihojen alapuoli Tencel-trikoota. Puukuidusta valmistettu trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania.

Lyocell eli Tencel® on selluloosapohjainen muuntokuitu, joka tuntuu yhtä mukavalta päällä kuin puuvilla trikoo, mutta on valuvampaa ja laskeutuvampaa. Se on myös vahva kuitu ja kestää hyvin pesua nyppyyntymättä. Euroopassa valmistettu puukuituinen trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania, joten se on joustavaa. Neliöpaino 230g/m². Neuloksessa käytetty lanka on virallista Lenzingin Tenceliä, joka on valmistettu Itävallassa.

Lyocellin valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

30⁰C hienopesu. Ei suositella rumpukuivausta, eikä kloorivalkaisua.

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 2%.

Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Säkylässä, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää  täältä.