Päivätär housut - Musta

Hameeksi naamioituneet Päivätär housut päättymättömien kesäpäivien ja yöttömien öiden maagisiin seikkailuihin. Kissankellon malliset lahkeet kietoutuvat jalan ympäri kuin terälehti tai verso. Kuminauhavyötärö.

Kangas on 100% Tenceliä. Puukuidusta tehty kangas on päällä kuin pelkkä päivänpaiste ja hyväilee ihoa sileydellään. Kevyt kuin puun halaus. Kangas on joustamatonta kudottua popliinia. 30⁰C hienopesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa. 

Päivätär, tuo aurinkomme jumalainen valtiatar, vitaalin elämänvoimamme lähde. Hän säteilee päättymättömän kesäpäivän kuohuvaa tunnelmaa. Yöttömän yön maagista mystiikkaa. Saa mielen villiksi ja ihon kuumottamaan. Hulluttelemaan auringonnousuun. Maalailemaan taivaanrantaan hehkuvia värejä ja lennokkaita unelmia.

Valitse variaatio:

173,00 €
Please select variants first

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on valkoisella pohjalla vartalon mitat, jolle kyseinen koko on sopiva sekä mustalla pohjalla vaatteen mitat. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että lantion ympärysmitta on alle ilmoitetun ylärajan ja vyötärön mitta koon vaihteluvälissä. Lantion suositusmitta on asetettu vyötärön ympäryksen mukaan, sillä se ei veny ilmoitettua mittaa suuremmaksi. Suosittelemme lantiolle vähintään 8cm väljyyttä, jotta housut ei kutistu ensimmäisessä pesussa liian pieneksi. Housujen kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten väljyyttä on jäätävä lantion kohdalle vähintään 6 cm.

Housujen vyötärö on kaavoittettu vyötärön kapeimmalle kohdalle. Vyötärön mitan tulisi olla vähintään 3 cm suurempi kuin kuminauhan mitan, jotta housut eivät valu alas. Kuminauha venyy kyllä suuremmaksi, mutta yli 15cm kuminauhaa suurempi ympärysmitta voi alkaa tuntua puristavalta. Mustalla pohjalla on kuminauhan mitta. Lahkeiden pituuden voit tarkistaa mittaamalla pituuden vyötärön kapeimmalta kohdalta alas tai siitä kohtaa missä housuja yleensä pidät.

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat housut eri mittaisella kuminauhalla. Esimerkiksi S-koon housuihin M-koon kuminauhan. Voit tilata housut myös lyhyemmällä tai pidemmällä lahkeella. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että kangas kutistuu ensimmäisessä pesussa 1-2% ja lahkeen mitta siis lyhenee n. 1-2 cm.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Musta Tencel saattaa kutistua pesussa 1-2%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain.

Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Materiaalit:

Musta kangas on 100% Tencel popliinia. Tencel lanka on Lenzingin valmistamaa ja sen kuituraaka-aineena on eucalyptus. Kangas on valmistettu Turkissa. Kankaan paino on 140 g/m².

Lyocell eli Tencel® on selluloosa pohjainen muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu.

Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri nämä housut. Veeran esittelyn löydät täältä.