Matruusi housut - punaruskea

-70%

Merenkävijöiden uniformun inspiroimat suorat housut. Housut puetaan päälle avaamalla taskujen yläreunassa olevat napit. Nappien avulla vyötärön kokoa voi säätää 10cm. Leveä vyötärökaitale on tuettu ja joustamaton.

Saaristomeri-kuosi on vapaamuotoinen tulkinta Saaristomeren kartasta. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.

Materiaali on 100% puuvillaa olevaa satiinia, joka on joustamatonta kudottua kangasta. 40-60⁰C normaalipesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Koko-opas ja lisää ⬇

Valitse variaatio:

45,00 € 196,00 €

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on valkoisella pohjalla vartalon mitat, jolle kyseinen koko on sopiva sekä mustalla pohjalla vaatteen mitat. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että vyötärön ja lantion ympärysmitta osuu koon vaihteluväliin. Housujen kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten suosittelemme lantiolle vähintään 6cm väljyyttä. Housujen vyötärö on kaavoittettu vyötärön kapeimmalle kohdalle.

Lahkeiden pituuden voit tarkistaa mittaamalla sivun pituuden eli pituuden vyötärön kapeimmalta kohdalta vartalon sivua pitkin lattiaan. Vertaa lukua housujen sivun pituuteen. Jos sivun pituutesi on sama kuin housujen, yltää lahkeet lattiaan. Housujen malli on suora, joten  niiden malli ei kärsi vaikka lahkeita lyhentäisi. Puuvillasatiini voi kutistua pesussa 1-3%, joten housujen pituus saattaa lyhentyä pesussa 1-3cm. Housut kannattaa siis pestä ennen kuin miettii niiden lyhentämistä.


Materiaali:

Materiaali on 100% puuvillaa olevaa satiinia, joka on joustamatonta kudottua kangasta. Puuvillasatiini on mukavan pehmeän tuntuinen ja kevyt kangas. Se kutistuu pesussa 1-3%. Kankaan alkuperämaa on Peru ja se on digipainettu Aitoolla. Metalliset painonapit ovat nikkelittömät ja ne on valmistettu Saksassa.


Hoito-ohje:

Värien kirkkauden kannalta on suositeltavaa pestä vaate 60°C. Värit eivät kuitenkaan lähde 40°C, joten voit huoletta pestä vaatteen myös alhaisemmassa lämpötilassa. Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Puuvillasatiini kutistuu pesussa 1-3%. Kuivaa varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Veeran esittelyn löydät täältä. Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin Kaarinassa. Sarjonnan jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.