Luotsi mekko - keltainen

Ei varastossa Bright Friday -15%

Luotsi mekko on suunniteltu skarpimpaa fiilistä kaipaaviin smart casual tilanteisiin, kuten toimistolle, edustustehtäviin, illalliselle tai juhliin. Sivusaumoissa on vyölenkit ja mekon mukana tulee vyö, jolla voi kuroa vyötärön esiin solmimalla nauhat taakse tai vyötärön ympäri. Mekkoa voi myös käyttää ilman vyötä, jolloin siluetti on rennosti istuva. Mekon malli on A-linjainen. Suorat, normaaliin olkalinjaan istuvat hihat. Rannekkeet voi pitää auki, jolloin hihat ovat kimonomaiset tai sulkea painonapeilla, jolloin hihat ovat kauluspaidan tyyliset. Kaareva helma. Laskokset olilla ja selässä. Pääntie on sen verran suuri, että mekon voi sujauttaa pään yli päälle.

Saaristomeri-kuosi on vapaamuotoinen tulkinta Saaristomeren kartasta. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.

Kangas on kudottua joustamatonta kangasta, ihanan sileää ja laskeutuvaa 100% bambuviskoosia, joka tuntuu mielettömän ihanalta päällä. 30⁰C hienopesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa. Kangas digipainettu Hollannissa.

Koko-opas + lisää ⬇


Valitse variaatio:

238.00 € 280.00 €
Please select variants first

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Suosittelemme tähän malliin vähintään 12cm väljyyttä, jotta mekko ei kutistu ensimmäisessä pesussa liian pieneksi. Bambuviskoosi voi kutistua pesussa 5%. Mekon kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten väljyyttä on jäätävä rinnan kohdalle vähintään 8cm, muuten vaate alkaa krinnaamaan selästä eteenpäin kumartuessa. Lantiolle tulee väljyyttä jäädä vähintään 6cm, jotta mahdut istumaan mekossa. Jos olet harteikas tai pitkä, kannattaa valita yksi koko suurempi kuin rinnanympäryksen mukainen koko on, jotta vaate ei ole hartioista liian pieni.

Mekko sopii sekä lyhyille, että pitkille. Olka-helma mittojen avulla voit tarkistaa minne helma osuu vartalollasi. Bambuviskoosi voi kutistua pesussa 5%, joten mekon pituus saattaa lyhentyä pesussa n. 5 cm. Musta Tencel pitää mittansa paremmin, joten se kutistuu korkeintaan 2 cm.

Vaaleahiuksisella mallilla on päällään koko S. Hän on 175cm pitkä ja hänen mitat ovat RY 79cm / VY 66cm / LY 97cm. Tummahiuksisella mallilla on päällään koko M. Hän on 178cm pitkä ja hänen mitat ovat RY 85cm / VY 67cm / LY 102cm.


Materiaalit:

Musta kangas on 100% Tencel popliinia, jossa on kaunis himmeä kiilto. Kuosilliset kankaat ovat 100% bambuviskoosia. Molemmat kankaat ovat ihanan sileää, kevyttä, ilmavaa ja hyvin laskeutuvaa joustamatonta kudottua kangasta. Bambuviskoosi ja Tencel ovat selluloosapohjaisia muuntokuituja. Ne eivät sähköisty tai tunnu hiostavilta. Viskoosilla on taipumus rypistyä ja se saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel ei ole niin herkkä rypistymään ja se kutistuu pesussa vain 1-2%. Bambuviskoosin alkuperämaa on Kiina. Sen kuituraaka-aineena on bambukasvi, joka on FSC sertifioitua eli bambu on peräisin kestävästi hoidetuista ja käytetyistä metsistä. Kangas on digipainettu Hollannissa GOTS-sertifioiduilla väreillä. Tencel on Lenzingin valmistamaa. Sen raaka-aineena on eucalyptus. Rannekkeiden metalliset nepparit ovat nikkelittömät ja ne on valmistettu Saksassa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten vaatteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Viskoosikuidut voivat turvota ja kutistua jos ne likoavat kauan vedessä. Bambuviskoosi saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel säilyttää mittansa paremmin ja kutistuu vain 1-2%. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vaatteet ja niiden painokuosit suunnittelee sekä kaavoittaa Veera Vuorenpää. Veeran esittelyn löydät täältä. Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin. Vuurranin vaatteet sarjotaan Kaarinassa. Sarjonnan ja leikkuupiirroksen asettelun jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.