Luotsi mekko - Ahdinparta (Reborn)

Saaristomeri malliston ylösnousemus, ylöskierrätys, upcycling. Raikastin myymättä jääneitä värejä mustalla värjäämällä. Keltainen Luotsi mekko muuntui mustan hunnun alla kellertäväksi vihreäksi, rantakallioiden Ahdinparraksi. Veen alla ahdinparta on kirkkaan vihreä, mutta veen laskettua auringonvalo polttaa sen kellertäväksi. Helman keltaiset ommellangat muistuttaa edellisestä elämästä. Hyvin pieni erä 1 kpl per koko S, M ja L.

Saaristomeri-kuosi on luova piirrokseni Saaristomeren kartasta. Ilman karttaa olemme hukassa. Mikä sinut luotsaa läpi elämän karikoiden? Opastaa yli vuolaiden virtojen? Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.

Sivusaumoissa on vyölenkit ja mekon mukana tulee vyö, jolla voi kuroa vyötärön esiin solmimalla nauhat taakse tai vyötärön ympäri. Mekkoa voi myös käyttää ilman vyötä, jolloin siluetti on rennosti istuva. Mekon malli on A-linjainen. Suorat, normaaliin olkalinjaan istuvat hihat. Rannekkeet voi pitää auki, jolloin hihat ovat kimonomaiset tai sulkea painonapeilla, jolloin hihat ovat kauluspaidan tyyliset. Kaareva helma. Laskokset olilla ja selässä.

Mekko on kudottua joustamatonta kangasta, ihanan sileää ja laskeutuvaa 100% bambuviskoosia, joka tuntuu mielettömän ihanalta päällä. 30⁰C hienopesu.

Nämä mekot ommeltiin piensarjana Turussa. Muotoilu ja kaavat omaa käsialaa. Kangas digipainettu Hollannissa ja uudelleen värjatty Säkylässä.

Päälläni on koko M. Kuvauspäivän mitat RY 93, VY 73, LY 100 ja pituus 164cm.

Valitse variaatio:

230,00 €

Mittataulukko ja koko-opas:

Mittataulukossa on valkoisella pohjalla vartalon mitat, jolle kyseinen koko on sopiva sekä mustalla pohjalla vaatteen mitat. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytän vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Suosittelen tähän malliin vähintään 8cm väljyyttä. Mekon kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten väljyyttä on jäätävä rinnan kohdalle, muuten vaate alkaa krinnaamaan selästä eteenpäin kumartuessa. Tähän malliin kuuluukin väljyys jotta se pääsee laskeutumaan kauniisti.

Jos olet harteikas tai pitkä, kannattaa valita yksi koko suurempi kuin rinnanympäryksen mukainen koko on, jotta vaate ei ole hartioista liian pieni. Olka-helma mittojen avulla voit tarkistaa minne helma osuu vartalollasi.

Mekko on värjäyksessä esikutistettu, joten se ei enää kutistu pesussa. Mittataulukot päivitetty kutistuman mukaan.


Materiaalit:

Kuosillinen kangas on 100% bambuviskoosia. Mustat tehosteet ovat 100% Tencel popliinia. Molemmat kankaat ovat ihanan sileää, kevyttä, ilmavaa ja hyvin laskeutuvaa joustamatonta kudottua kangasta. Bambuviskoosi ja Tencel ovat selluloosapohjaisia muuntokuituja. Ne eivät sähköisty tai tunnu hiostavilta. Viskoosilla on taipumus rypistyä ja se saattaa kutistua pesussa 5%. Bambuviskoosin alkuperämaa on Kiina. Sen kuituraaka-aineena on bambukasvi, joka on FSC sertifioitua eli bambu on peräisin kestävästi hoidetuista ja käytetyistä metsistä. Kangas on digipainettu Hollannissa GOTS-sertifioiduilla väreillä. Tencel on Lenzingin valmistamaa. Sen raaka-aineena on eucalyptus. Rannekkeiden metalliset nepparit ovat nikkelittömät ja ne on valmistettu Saksassa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten vaatteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Viskoosikuidut voivat turvota ja kutistua jos ne likoavat kauan vedessä. Värjäyksessä esikutistettu, joten ei enää kutistu pesussa. Saattaa päästää väriä ensimmäisissä pesuissa.

Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Nämä mekot ommeltiin piensarjana Turussa. Muotoilu ja kaavat omaa käsialaa. Esittelyni löydät tääl

Uudelleen värjäsin myymättä jääneet värit täällä uudessa kotikunnassa Säkylässä.