Veen emo kimono - Helmi

Veen emo -kuosi on oma piirrokseni, joka on saanut innoituksen Jukka Takalon vesireittien tuhatvuotista elämää luotaavasta Joki rakastaa jokaista soutajaa -laulusta ja suomalaisesta kansanrunoudesta. Omasta kokemisestani veen luonnottaresta.

Nämä kimonot syntyvät kuosista valmiiksi vaatteeksi asti omissa käsissäni Säkylässä. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Kangas on digipainettua Tencel twilliä, joka on joustamatonta kudottua kangasta. Puukuidusta tehty kangas laskeutuu kauniisti kuin aaltoileva vesi ja hyväilee ihoa sileydellään. Kankaan vahvuus 160 g/m². 30⁰C hienopesu.

Kuvauspäivän mittani RY 93, VY 73, LY 100cm ja pituus 164cm.

XS-M koko. Menee kimono-takkina L-kokoisellekin, mutta mekoksi kiedottuna ei yllä kunnolla ristiin etumuksesta.

Valitse variaatio:

387,00 €

∞ 

"Missä on se peili, josta näet itsesi kokonaisena? Vedenkalvon heijastuksissa lymyilevä luonnottaresi? Heijastus jossa tulet ymmärretyksi läpi sielun syvän sinisen meren. Pohjattoman rakkauden perille asti. Väinämöisen kyynelten syntysijoille, josta virtaa uuden syntyyn ja luomiseen innoittava rakkauden henkäys."

∞  

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytän vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. 

Tämä kimono on yhden koon vaate, joka sopii XS-M kokoisille. Menee kimono-takkina L-kokoisellekin, mutta mekoksi kiedottuna ei yllä kunnolla ristiin etumuksesta. Kankaan leveys ei tähän malliin riittänyt suurempiin kokoihin.

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin tai laita viestiä veera@vuurran.fi, jos haluat tilata kimonon pidemmällä tai lyhyemmällä helmalla. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit:

Kangas on digipainettua Tencel twilliä, joka on kudottua joustamatonta kangasta. Kauniisti laskeutuvassa kankaassa on hienostunut linnunsulkamainen kiilto. Puukuidusta tehty kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu ihanan sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu. Kankaan paino 160 g/m².

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Tencel twill saattaa kutistua pesussa n. 3%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain.

Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Säkylässä, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.