Kaarne takki - Liila

-50%

Pohjolan tietäjänainen Loviatar on naisten viisauden symboli, siinä missä kaarne eli korppi on linnuksi poikkeuksellisen älykäs, viisas ja vanhaksi elävä musta tietolintu. Odinin Ajatus ja Muisti. Murheet pois vievä tiennäyttäjä.

Kaarne on samaanin apuhenki, henkiauttaja, jonka muotoon muuttuneena Loviatar tekee syntyjen syvien ja salattujen sanojen tiedonhaku matkojaan loven kautta Tuonelaan, henkimaailman puolelle, alitajunnan ja tiedostamattoman tuonilmaiseen mielentilaan. Kaarnen jutustelu ja hiljaiset siiveniskut kuiskivat vanhan tietäjänaisen viisaudesta ja elämänvoimasta.

Kaarne takki on lämmintä ja pehmeää luomupuuvilla college-neulosta, kuin maaemon mustaan samettiseen syliin kääriytyisi. Hihojen yksityiskohtaa on inspiroinut korpin siipisulat. Malli on naisen vartalon muotoja mukaileva. Painonappi kiinnitys. Taskut sivusaumoissa.

Valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Päälläni on kuvissa koko XS. Päivän mitat ovat RY 92cm, VY 72cm, LY 100cm, pituus 164cm.

Valitse variaatio:

136,50 € 273,00 €

∞ 

Pimeyden lintu, Auringon valossa, Raakkuu raakaa totuutta, Itte tiiät, Itte päätät, Muuta mielesi miten tiiät, Parahiksi näet, Näöllä selvänäköisellä, Aivoilla sumuttomilla. Aurinkolintu, Yön pimeydessä, Viheltelee mahdollisuuksia virheissä, Valoa varjopuolissa, Korppien kotisijoilla, Näen valosi, Näen varjosi, Läpi ainaisten aikeidesi. 

∞  


Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. Alla mittataulukko jota käytän kaavoituksessa.

Kaarne takki on samaa kaavapohjaa kuin Pohjan neito ja Ahti mekot eli siihen on kaavoitettu 14cm väljyyttä, jotta alle mahtuisi hyvin muu vaate. 5cm väljyys on kuitenkin vielä riittävästi ja tähän takki malliin sopiikin hyvin niukempi väljyys. Eli jos pidät lähellä vartaloa istuvista vaatteista, kannattaa valita pienempi koko. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, että takin mitta on pituudellesi sopiva. Takki on suunniteltu täyspitkäksi ja pituudeltaan n. 15cm maasta irti olevaksi.  Neulos saattaa kutistua pesussa 5%, mikä on hyvä ottaa huomioon. Neulos kuitenkin palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun vaatteen kuosittelee pesun jälkeen kosteana. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm sekä helman pituus n. 5cm.

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat takin lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että neulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa ja helman mitta lyhentyä n. 5cm. Myös hihat saat halutessasi lyhyempänä tai pidempänä. Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit: 

Kaarne takki on paksua college-neulosta, joka on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Vegaaninen vaihtoehto villalle. College-neuloksen nurja puoli on harjattu, mikä tekee materiaalista todella lämpöisen ja pehmeän tuntuisen iholla. Neliöpaino 300g/m². 100% luomupuuvillaa oleva neulos joustaa hieman, mutta ei samalla tapaa kuin elastaania sisältävät neulokset. College-neuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. 

Metalliset nepparit ovat nikkelittömät ja ne on valmistettu Saksassa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman 2-4cm. Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.