Juuret housut - Musta

Kuin juuret leviävät lahkeet, joilla kytkeytyä metsän internettiin. Maadoittua missä ikinä kuljetkin. Lahkeen reuna raakaleikattu ja viimeistelemätön. Lahje saa kulua ja hapsuuntua ajan kanssa maahan kulkiessassa maadoittuessaan.

Housujen reisiosa on joustavaa puuvillavelouria, samettista kuin sammal puunrungolla. Lahkeet ja vyötärökaitale ovat Tencel trikoota. 7cm leveä vyötärökaitale ilman kuminauhaa. 30⁰C hienopesu.

Valmistuu käsissäni Säkylässä, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus. 

Päälläni on koko S. Kuvauspäivän mitattani VY 73cm, LY 99cm ja pituus 164cm.

Valitse variaatio:

147,00 €

∞ 

Sydänjuureni, juureni kasva, syvälle maahan, syvään virtaan, mieleni pohjaan, kehoni kantoon. Etsi syvää virtaa ajan kerrosten alla. Jokea joen alla. Rihmastoa meidät kaikki yhteen kutovaa. 

∞  


Mittataulukko ja koko-opas:

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. 

Housut ovat leggingsien tapaan joustavat ja istuvat. 103cm sivunpituus osuu maahan n.164-168cm pitkillä jalan pituudesta riippuen. Tyylikysymys haluaako nämä maata laahaavina ja hiukan ylipitkinä vai aavistuksen vajaamittaisina.

OMILLA MITOILLA: Tarvittaessa voin lyhentää tai pidentää lahjetta +-5cm. Kirjoita tilauksen lisätietoihin tai laita viestiä veera@vuurran.fi, jos haluat tilata housut lyhyemmällä tai pidemmällä lahkeella. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi sivun pituuden tai esim. -5cm pituuteen. Suuremmat mittamuutokset vaatii myös reisiosan pituuden muokkausta. Teen näistä version myös reilusti pidemmille jaloille jos kysyntää ilmenee, joten laita rohkeasti viestiä jos sivun pituutesi on yli 108cm eli olet 172+ cm pitkä. 

Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit:

Housujen reisiosa on joustavaa puuvillavelouria, jossa on 20% polyesteriä. Lahkeet ja vyötärökaitale ovat Tencel trikoota. Puukuidusta valmistettu trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania.

Lyocell eli Tencel® on selluloosapohjainen muuntokuitu, joka tuntuu yhtä mukavalta päällä kuin puuvilla trikoo, mutta on valuvampaa ja laskeutuvampaa. Kauniin valuva laskeutuvuus tuo siihen aavistuksen juhlavaa arvokkuutta. Se on myös vahva kuitu ja kestää hyvin pesua nyppyyntymättä. Euroopassa valmistettu puukuituinen trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania, joten se on hyvin joustavaa. Neliöpaino 230g/m². Neuloksessa käytetty lanka on virallista Lenzingin Tenceliä, joka on valmistettu Itävallassa. 

Lyocellin valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

30⁰C hienopesu. Silitys vain nurjalta. Ei suositella rumpukuivausta, eikä kloorivalkaisua.

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 2-5%.

Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.