Verso paita - Vihreä

-50%

Vaatekaapin runkoa, Verso paita Tencel trikoosta. Ihoa myötäilevä t-paita, joka toimii aluspaitana, mutta ei kuitenkaan jää vain aluspaidaksi, vaan on myös sellaisenaan näyttävä ja mielenkiintoinen, jotta sen voi pukea minne vain. Paita on kääntömallia eli voit pukea V-aukon eteen tai taa. Pääntie on avara, jotta paita jää piiloon päällipaidan alle. Tämäkin paita valmistetaan tilauksesta, joten voit personoida helman mittaa tai valita kahden eri koon yhdistelmän.

Paidan hihan muotoa on inspiroinut versot. Uuden alun ja elämän symbolit. Ikuisuuden kiertokulku. Tässä puukuituisessa paidassa kelpaa halailla puita tai oikeastaa puu halaa sinua.

Trikoo on 95% Tenceliä / 5% elastaania. 30⁰C hienopesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Veeralla on päällä koko M. Veera on 164cm pitkä, hänen rinnanympärys on 95cm, vyötärön 78cm ja lantion 103cm.

Valitse variaatio:

43,50 € 87,00 €

Mittataulukko ja koko-opas:

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita on käytetty kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. Tencel trikoo joustaa hyvin ja tämä malli on tarkoitettu ihoa myötäileväksi. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko helman mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät.

OMILLA MITOILLA: Paita valmistetaan tilausten mukaan, joten voit tilata sen juuri mieleiselläsi helman pituudella tai jos esim. kaipaat lanteille tilaa, voit valita kahden eri koon yhdistelmän. Jos haluat paidan lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla, kirjoita suoraan haluamasi pituus tai esim. +5cm pituuteen. Kirjoita toiveesi tilauksen lisätiedot kohtaan tai laita viestiä.Materiaalit:

Lyocell eli Tencel® on selluloosapohjainen muuntokuitu, joka tuntuu yhtä mukavalta päällä kuin puuvilla trikoo, mutta on valuvampaa ja laskeutuvampaa. Se on myös vahva kuitu ja kestää hyvin pesua nyppyyntymättä. Euroopassa valmistettu puukuituinen trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania, joten se on joustavaa. Neliöpaino 230g/m². Neuloksessa käytetty lanka on virallista Lenzingin Tenceliä, joka on valmistettu Itävallassa. 

Lyocellin valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Tencel trikoo saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 2-5%. Helman pituus saattaa kutistua 2-4cm. 

Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän paidan. Veeran esittelyn löydät täältä.