Vellamo paita - vaalean sininen

Ei varastossa Bright Friday -15%

Rennosti istuva paita lyhyehköä laatikkomaista mallia. Suunniteltu käytettäväksi korkeavyötäröisten housujen tai hameen kanssa. Yhdistä Matruusi housujen tai hameen kanssa. Saman väristen Vellamo housujen kanssa ja saat näyttävän haalarimaisen asun. Pyöreä pääntie on sen verran suuri, että paidan voi sujauttaa pään yli päälle.

Saaristomeri-kuosi on vapaamuotoinen tulkinta Saaristomeren kartasta. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta.

Kangas on kudottua joustamatonta kangasta, ihanan sileää ja laskeutuvaa 100% bambuviskoosia, joka tuntuu mielettömän ihanalta päällä. Paidan voi pestä 30⁰C hienopesussa.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa. Kangas digipainettu Hollannissa.

Koko-opas + lisää ⬇

Valitse variaatio:

127.50 € 150.00 €
Please select variants first

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa rinnan ja vyötärön ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan että vyötärön ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Tässä paidassa väljyyttä voi olla melkein 30cm ja se näyttää silti hyviltä, eikä malli kärsi. Jos pidät reilummin yläosista voit valita suuremman koon. Suosittelemme rinnanympärykseen vähintään 14cm väljyyttä ja vyötärölle 12cm, jotta paita ei kutistu ensimmäisessä pesussa liian pieneksi. Bambuviskoosi voi kutistua pesussa 5%. Paidan kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten väljyyttä on jäätävä rinnan kohdalle vähintään 10cm, muuten vaate alkaa krinnaamaan selästä eteenpäin kumartuessa.

 Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko paidan mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät. Paita on tarkoitettu käytettäväksi korkeavyötäröisten housujen tai hameen kanssa, joten se on lyhyehköä mallia. Bambuviskoosi voi kutistua pesussa 5%, joten paidan pituus saattaa lyhentyä pesussa n. 2 cm. Musta Tencel pitää mittansa paremmin, joten se kutistuu korkeintaan 1cm.

Vaaleahiuksisella mallilla on päällään koko S. Hän on 175cm pitkä ja hänen mitat ovat RY 79cm / VY 66cm / LY 97cm. Tummahiuksisella mallilla on päällään koko M. Hän on 178cm pitkä ja hänen mitat ovat RY 85cm / VY 67cm / LY 102cm.


Materiaalit

Musta kangas on 100% Tencel popliinia, jossa on kaunis himmeä kiilto. Kuosilliset kankaat ovat 100% bambuviskoosia. Molemmat kankaat ovat ihanan sileää, kevyttä, ilmavaa ja hyvin laskeutuvaa joustamatonta kudottua kangasta. Bambuviskoosi ja Tencel ovat selluloosapohjaisia muuntokuituja. Ne eivät sähköisty tai tunnu hiostavilta. Viskoosilla on taipumus rypistyä ja se saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel ei ole niin herkkä rypistymään ja se kutistuu pesussa vain 1-2%. Bambuviskoosin alkuperämaa on Kiina. Sen kuituraaka-aineena on bambukasvi, joka on FSC sertifioitua eli bambu on peräisin kestävästi hoidetuista ja käytetyistä metsistä. Kangas on digipainettu Hollannissa GOTS-sertifioiduilla väreillä. Tencel on Lenzingin valmistamaa. Sen raaka-aineena on eucalyptus.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten vaatteiden kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Viskoosikuidut voivat turvota ja kutistua jos ne likoavat kauan vedessä. Bambuviskoosi saattaa kutistua pesussa 5%. Tencel säilyttää mittansa paremmin ja kutistuu vain 1-2%. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vaatteet ja niiden painokuosit suunnittelee sekä kaavoittaa Veera Vuorenpää. Veeran esittelyn löydät täältä. Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin. Vuurranin vaatteet sarjotaan Kaarinassa. Sarjonnan ja leikkuupiirroksen asettelun jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.