Vellamo mekko V2 - Nymfi - Liila

-50%

Poistuva väri - viimeiset varastossa olevat kappaleet.

∞ 

Vellamo V2 - nymfi. Aallon muotoa mukaileva helma. Mallia on muokattu yläosasta kapeammaksi ja alaosasta väljemmäksi. Irrallinen vyö.

Kauniisti laskeutuvaa Tencel Refibra kangasta. Sen kuituraaka-aineesta 30% on kierrätettyä, teollisuuden leikkuujätteistä peräisin olevaa puuvillaa, ja 70% puukuitua. Kangas on kudottua twilliä, joustamatonta kangasta, jossa on persikkaisen pehmeä pinta. Puukuidusta tehty kangas on päällä kuin pelkkä päivänpaiste ja hyväilee ihoa sileydellään. Kevyt kuin puun halaus. Kangas on valmistettu Itävallassa. Paino 205 g/m². 30⁰C hienopesu.

Valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna.

Päälläni on koko S. Päivän mitat ovat RY 93cm, VY 74cm, LY 100cm ja pituus 164cm.

Vellamo mekkoa on inspiroinut vedenhengetär, ujohko vesien vartija. Voit nähdä hänet vilaukselta rantakivillä, luotojen rannoilla, kosken kuohuissa tai murtuvissa aalloissa.


Valitse variaatio:

110,00 € 220,00 €

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitta sekä valkoisella pohjalla vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Ensimmäinen luku on koon kaavoitusmitta ja toinen suositusyläraja mitalle. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu. 

Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Suosittelen rinnanympärykseen vähintään 12cm väljyyttä, vyötärölle 10cm ja lantiolle 8cm, jotta mekko ei kutistu ensimmäisessä pesussa liian pieneksi (3% kutistumisvara huomioitu). Mekon kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten rinnan kohdalle tulee jäädä tarpeeksi väljyyttä, jottei vaate ala krinnaamaan selästä eteenpäin kumartuessa ja lanteille, jotta mahdut istumaan mekossa.

Olka-helma mittojen avulla voit tarkistaa minne helma osuu vartalollasi. Jos pituutesi on yli 175cm helma saattaa kaivata lisää pituutta. Jos olet alle 160cm, kannattaa tarkistaa ettei helma osu maahan. Mekon pituus saattaa lyhentyä ensimmäisessä pesussa n. 2-3 cm.

OMILLA MITOILLA: Voit tilata mekon pidemmällä tai lyhyemmällä helmalla sekä kahden koon yhdistelmänä, esimerkiksi S-koon yläosa ja M-koon alaosa. Varsinkin A-vartaloisille suosittelen tätä, koska liian väljä yläosa ei yleensä imartele vartaloa.  Pyynnöstäsi voin lisätä mekon sivusaumoihin taskut tai vyölenkit. Kirjoita toiveesi lisätiedot kohtaan tai laita viestiä.Materiaalit:

Tencel Refibra kangas on kudottua twilliä, joustamatonta kangasta, jossa on persikkaisen pehmeä pinta. Kauniisti laskeutuva kangas on samaan aikaan juhlava ja maanläheisen arkinen. Sen raaka-aineesta 30% on kierrätettyä, tekstiiliteollisuuden leikkuujätteistä peräisin olevaa puuvillaa, ja 70% puukuitua. Kangas on valmistettu Itävallassa. Kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu ihanan sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu.

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Tencel Refibra saattaa kutistua pesussa 2,5-5%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain.

Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Veeran esittelyn löydät täältä. Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin Kaarinassa. Sarjonnan jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.