Säde paita - Sammal

Päivänsäteiden paistetta olille ja iloisen kepeää fiilistä. Ilmava paita leijailee irti vartalolta. Täydellistä kesän helteisiin. 

Sopiiko vartalollesi pidempi helma? Voit tilata paidan myös haluamallasi helman ja hihan pituudella. Lue lisää alta. Pääntien kuminauhan voit solmia pienemmäksi haluamaasi mittaan. Kuminauhakujaan on jätetty reikä nurjalle, josta pääset käsiksi kuminauhaan.

Kangas on digipainettua Tencel twilliä. Puukuidusta tehty kangas on päällä kuin päivänpaiste ja hyväilee ihoa sileydellään. 30⁰C hienopesu.

Suomaan kurjet -kuosi on oma piirrokseni, jonka loin osaksi "Laulu Suomaan kurjista" -näyttämöteosta. Nämä paidat syntyvät kuosista valmiiksi vaatteeksi asti omissa käsissä Turussa. Kangas on digipainettu Hollannissa. Toimitusaika tilauksesta 2-3 viikkoa. Mittataulukon mukaisella koolla on normaali 14vrk palautusoikeus.

Päälläni on koko XS/S. Kuvauspäivän mittani RY 93, VY 73, LY 100cm ja pituus 164cm.

Valitse variaatio:

127,00 €

Jään sulattava kajo, Iholla kutitteleva ilo, Kipunoi kielen alta, Hehkuva hymy, Säkenöi silmistä, Palava halu, Sulattaa hyytynyt virta, Jäätynyt jokeni, Vapauttaa kuohuva koski, Villinä virtaava luovuus, Ylitsevuotava rakkaus

Suomaan kurjet - ikuisen rakkauden lähettiläät tanssivat jatulintarhan kaarta suopursun huumaavassa tuoksussa ja kuljettavat meidät luontoäidin syliin sammalpatjalle osaksi luonnon kiertokulun syklistä valssia. Nosta katseesi Pohjantähteen, maailmanpylvään latvukseen ja kuuntele, kun kosmos soittaa ikuisen elämän kiertokulun sambaa. Kirjokansi pyörii, Sampo jauhaa, olet irti ajasta, pisara ikuisuuden virrassa. Osa miljoonavuotista yhteisen mielen jatulintarhaa.

∞  

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella pohjalla suuntaa antava rinnanympärys, jolle paita on sopiva. Malli on tarkoitettu väljästi istuvaksi, mutta jos pidät lähellä vartaloa istuvista vaatteista, valitse pienempi koko. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. 

Sopiiko vartalollesi pidempi helma? Voit tilata paidan myös haluamallasi helman ja hihan pituudella. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko paidan mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät. 

Sopiva kuminauhan mitta riippuu siitä, kuinka alhaalla olilla haluat vaatetta pitää sekä hartioittesi leveydestä. Jos haluat pitää paitaa pois molemmilta olilta, on kuminauhassa oltava tarpeeksi mittaa, ettei paita nouse ylös heti, kun liikautat toista kättä. Jos haluat varmistaa, että kuminauha on tarpeeksi pitkä, voit mitata vartalosi ympäryksen olkavarsien päältä. Sopiva kuminauhan mitta on 6-7cm tuota mittaa pienempi. Pienemmäksi kuminauhaa saa aina solmittua.

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin tai laita viestiä veera@vuurran.fi, jos haluat tilata paidan pidemmällä tai lyhyemmällä helmalla tai hihoilla. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Jos kaipaat pääntien kuminauhaan lisää pituutta, kirjoita tilauksen lisätietoihin haluamasi kuminauhan mitta. 

Huomioithan, että mittamuokatuilla vaatteilla ei ole palautusoikeutta, vaan ostopäätös on sitova.


Materiaalit

Kangas on digipainettua Tencel twilliä, joka on kudottua joustamatonta kangasta. Kauniisti laskeutuvassa kankaassa on hienostunut linnunsulkamainen kiilto. Puukuidusta tehty kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu ihanan sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu. Kankaan paino 160 g/m².

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Tencel twill saattaa kutistua pesussa n. 3%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain.

Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurran on yhden naisen vastuullisen muodin yritys. Minä, Veera Vuorenpää, suunnittelen mallistot, piirrän painokuosit sekä kaavoitan ja ompelen vaatteet. Vaatteet valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna. Lue lisää täältä.