Säde paita - Keltainen

Loppuunmyyty

Valmiina kesän seikkailuihin? Olat paljastava Säde paita on tehty aurinkoisiin kesäpäiviin. Hetkiin, kun haluat päivän asuun hiukan extra kesä-fiilistä - Päivänsäteiden paistetta olille ja iloisen kepeää fiilistä. Ensimmäinen versio paidasta syntyi kesällä 2016, kun kaipasin kesäisiin päiviin viileää ja ilmavaa vaatetta. Nyt paita on viidettä kesää yksi kesän luottovaatteistani.

Tykkäätkö pitää paitaa reilusti pois olilta vai vilauttaa ehkä vain hiukan toista olkaa? Voit solmia pääntien kuminauhan pienemmäksi haluamaasi mittaan. Kuminauhakujaan on jätetty reikä nurjalle, josta pääset käsiksi kuminauhaan.

Paita on kudottua joustamatonta kangasta. Kangas on 60% luomupuuvillaa, 33% silkkiä ja 7% hamppua. Paino 70 g/m². Silkki on kudottu kankaan pintaan ja antaa kauniin silkkisen kiillon. Kangas on kevyt ja ihanan pehmeän tuntuinen päällä. 30⁰C hienopesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Veeralla on päällä koko M/L. Veera on 164cm pitkä, hänen rinnan ympärys on 96cm, vyötärön ympärys 80cm ja lantion 104cm.

Valitse variaatio:

135,00 €

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Valitse sopiva koko valkoisella pohjalla olevan rinnanympäryksen mukaan. Tämä malli on tarkoitettu väljästi istuvaksi. Jos olet kahden koon väliltä, valitse pienempi koko, jos pidät pienemmästä väljyydestä, ja suurempi koko, jos paidassa saa mielestäsi olla väljyyttä. 

Sopiva kuminauhan mitta riippuu siitä, kuinka alhaalla olilla haluat vaatetta pitää sekä hartioittesi leveydestä. Jos haluat pitää paitaa pois molemmilta olilta, on kuminauhassa oltava tarpeeksi mittaa, ettei paita nouse ylös heti, kun liikautat toista kättä. Jos haluat varmistaa, että kuminauha on tarpeeksi pitkä, voit mitata vartalosi ympäryksen olkavarsien päältä. Sopiva kuminauhan mitta on 6-7cm tuota mittaa pienempi. Pienemmäksi kuminauhaa saa aina solmittua. OMILLA MITOILLA: Jos kaipaat pääntien kuminauhaan lisää pituutta, se onnistuu kyllä! Kirjoita tilauksen lisätietoihin haluamasi kuminauhan mitta.

Paidan pituusmitan avulla voit tarkistaa, onko paidan mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät. Kangas kutistuu ensimmäisessä pesussa n. 3% ja helman mitta siis lyhenee n. 1cm.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kangas saattaa kutistua pesussa n. 3%. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Materiaalit

Paita on kudottua joustamatonta kangasta. Kangas on 60% luomupuuvillaa, 33% silkkiä ja 7% hamppua. Kankaan paino 70 g/m². Silkki on kudottu kankaan pintaan ja antaa kauniin silkkisen kiillon. Kangas on kevyt ja ihanan pehmeän tuntuinen päällä. Kangas on valmistettu Kiinassa. Hamppu on kasvatettu Pohjois-Kiinassa ja prosessoitu siellä. Myös silkki on kiinalaista. Luomupuuvilla on kasvatettu Intiassa.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän paidan. Veeran esittelyn löydät täältä. Tämä vaate ommellaan Vuurranin työhuoneella Turussa.