Pohjan neito huppumekko - Liila

Pohjan neito, tuo mystinen pohjolan soiden hengetär. Kulje suolla kuunvalossa ja voit nähdä hänet tanssimassa virvatulina suota pitkin. Sulje silmäsi ja voit aistia hänet suopursun huumaavassa tuoksussa. Kuule hänet korpin hiljaisissa siiveniskuissa. Tunne hänet suon tummanpuhuvassa humuksessa.

Huppumekko on lämmintä ja pehmeää luomupuuvillaneulosta. Suuri huppu, jonka kaulusosa nousee korkealle lämmittämään kaulaa. Hihojen yksityiskohtaa on inspiroinut korpin sulat. College-neuloksen nurja puoli on harjattu, mikä tekee materiaalista todella lämpöisen ja pehmeän tuntuisen iholla. Mekon malli on naisen vartalon muotoja mukaileva. Taskut sivusaumoissa.

Voit tilata mekon myös pidemmällä helman tai hihan pituudella. Hupun sisäpuolella on kontrastiväri, jonka voit halutessasi vaihtaa toiseen väriin. Lue lisää alta koko-oppaasta.

College-neulos on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neliöpaino 300 g/m². Puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Suunniteltu ja ommeltu Turussa.

Valitse variaatio:

183.00 €
Please select variants first

Koko-opas:

100% luomupuuvillaa oleva neulos joustaa vain hieman, joten malliin on kaavoitettu liikkumavaraa. Väljyyttä on kaavoitettu myös sen takia, että alle mahtuisi hyvin esim. mekko tai muu vaate. Mekon malli on naisen vartaloa mukaileva, ei laatikkomainen. Jos pidät tiukasti istuvista vaatteista, kannattaa valita suositusta pienempi koko. Neulos saattaa kuitenkin kutistua pesussa 5%, mikä on hyvä ottaa huomioon. Neulos kyllä palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun vaatteen kuosittelee pesun jälkeen kosteana. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm sekä helman pituus 2-4cm.


Mittataulukko

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Suosittelen tähän malliin vähintään 10cm väljyyttä. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko mekon mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät. 

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat mekon lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että kangas kutistuu ensimmäisessä pesussa ja helman mitta siis lyhenee n. 2-4cm. Myös hihat saat halutessasi lyhyempänä tai pidempänä. Lisäksi kahden koon yhdistelmät onnistuu, jos esim. A-vartaloisena kaipaat niukempää yläosaa. Voit myös vaihtaa hupun sisäpuolella olevan kontrastivärin. Vaihtoehtoina on henna, liila ja musta.


Materiaalit:

Pohjan neito huppumekko on paksua college-neulosta, joka on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neliöpaino 260g/m². Neuloksen nurja puoli on harjattu. Harjattu pinta tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämmittää mukavasti. Neulos on hieman joustavaa. Collegeneuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Hihojen resori on Turkissa viljeltyä ja Portugalissa neulottua GOTS sertifioitua luomupuuvillaa 95% ja 5% elastaania.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman 2-4cm. Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän mekon. Veeran esittelyn löydät täältä. Tämä vaate siis ommellaan Vuurranin työhuoneella Turussa.