Pohjan neito huppumekko - Liila

Huppumekko on lämmintä ja pehmeää luomupuuvillaneulosta. Suuri huppu, jonka kaulusosa nousee korkealle lämmittämään kaulaa. Hihojen yksityiskohtaa on inspiroinut korpin sulat. College-neuloksen nurja puoli on harjattu, mikä tekee materiaalista todella lämpöisen ja pehmeän tuntuisen iholla. Mekon malli on naisen vartalon muotoja mukaileva. Taskut sivusaumoissa.

Mekko valmistetaan tilauksesta, joten voit tilata sen juuri mieleiselläsi helman ja hihan pituudella. Hupun sisäpuolella on kontrastiväri, jonka voit halutessasi vaihtaa toiseen väriin. Lue lisää alta koko-oppaasta.

College-neulos on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neliöpaino 300 g/m². Puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Suunniteltu ja ommeltu Turussa.

Sannalla on päällä koko M. Sanna on 167cm pitkä, hänen rinnanympärys on 105cm, vyötärön 88cm ja lantion 104cm.

Pohjan neito, tuo mystinen pohjolan soiden hengetär. Kulje suolla kuunvalossa ja voit nähdä hänet tanssimassa virvatulina suota pitkin. Sulje silmäsi ja voit aistia hänet suopursun huumaavassa tuoksussa. Kuule hänet korpin hiljaisissa siiveniskuissa. Tunne hänet suon tummanpuhuvassa humuksessa.

Valitse variaatio:

183,00 €

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon.

Pohjan neito huppumekkoon on kaavoitettu 14cm väljyyttä, jotta alle mahtuisi hyvin esim. mekko tai muu vaate. Jos pidät lähellä vartaloa istuvista vaatteista, kannattaa valita yhtä pienempi koko. 5cm väljyys on vielä riittävästi. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko mekon mitta sinun vartalollesi ja tyyliisi sopiva. Neulos saattaa kutistua pesussa 5%, mikä on hyvä ottaa huomioon. Neulos kuitenkin palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun vaatteen kuosittelee pesun jälkeen kosteana. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm sekä helman pituus 2-4cm.

OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat mekon lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että neulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa ja helman mitta lyhentyä n. 2-4cm. Myös hihat saat halutessasi lyhyempänä tai pidempänä. Lisäksi kahden koon yhdistelmät onnistuu, jos esim. A-vartaloisena kaipaat niukempää yläosaa. Voit myös vaihtaa hupun sisäpuolella olevan kontrastivärin. Vaihtoehtoina on henna, liila ja musta.


Materiaalit:

Pohjan neito huppumekko on paksua college-neulosta, joka on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neliöpaino 300g/m². Neuloksen nurja puoli on harjattu. Harjattu pinta tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämmittää mukavasti. 100% luomupuuvillaa oleva neulos joustaa hieman, mutta ei samalla tapaa kuin elastaania sisältävät neulokset. Collegeneuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Hihojen resorien puuvilla on myöskin viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa, 95% luomupuuvillaa / 5% elastaania.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman 2-4cm. Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän mekon. Veeran esittelyn löydät täältä.