Mittatilaus - Suomaan kurjet kuosi

Mittatilauksena Suomaan kurjet kuosista valmistuu Vellamo paita, housut ja mekko. Ilmatar paita, culottesit ja mekko. Säde paita ja Päivätär housut. Vaatemallien hinnat näet oheisesta valikosta. Halutessasi teen mittamuutoksia esim. paidan tai housujen pituuteen. Voit tehdä tilauksen sähköpostilla veera@vuurran.fi. Neuvon tarkemmin ja autan sinua sopivan koon valinnassa. Jos jo tiedät kokosi, voit kirjoittaa koon ja värin tilauksen lisätietoihin ja tehdä tilauksen tästä suoraan.

Kangas on digipainettua Tencel twilliä, joka on kudottua joustamatonta kangasta. Puukuidusta tehty kangas on päällä kuin pelkkä päivänpaiste ja hyväilee ihoa sileydellään. Kauniisti laskeutuvassa kankaassa on hienostunut linnunsulkamainen kiilto. Kankaan paino 160 g/m². 30⁰C hienopesu.

Valmistuu käsissäni Turussa, mitoillesi tarvittaessa muokattuna.

Suomaan kurjet - ikuisen rakkauden lähettiläät tanssivat jatulintarhan kaarta suopursun huumaavassa tuoksussa ja kuljettavat meidät luontoäidin syliin sammalpatjalle osaksi luonnon kiertokulun syklistä valssia. Nosta katseesi Pohjantähteen, maailmanpylvään latvukseen ja kuuntele, kun kosmos soittaa ikuisen elämän kiertokulun sambaa. Kirjokansi pyörii, Sampo jauhaa, olet irti ajasta, pisara ikuisuuden virrassa. Osa miljoonavuotista yhteisen mielen jatulintarhaa.

Valitse variaatio:

Alkaen 135,00 €

Mittataulukko


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Tencel twill saattaa kutistua pesussa n. 3%. Vaatteen silitys ja muotoilu palauttaa mahdollista kutistumaa ainakin osittain. 

Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Materiaalit:

Tencel twill on kudottua joustamatonta kangasta. Kauniisti laskeutuva kangas on samaan aikaan juhlava ja maanläheisen arkinen. Kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu ihanan sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu.

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri nämä vaatteet. Veeran esittelyn löydät täältä.