Kansanmaski

Kestokangasmaski kaksinkertaisesta puuvillasatiinista. Maski ei suojaa käyttäjää virustartunnalta. Sen käyttötarkoitus on vähentää hengitysteiden pisaroiden leviämistä ympäristöön ja suojata muita ihmisiä käyttäjän pärskeiden mukana leviävältä virustartunnalta.

Kokovaihtoehtoja on kolme. S-koko sirokasvoiselle naiselle, M-koko sopii naisille ja sirokasvoisille miehille ja L-koko miehille. S-koko 16x21cm, M-koko 18x23cm ja L-koko 20x25cm. Maskin koko löytyy yhdestä laskoksesta.

Kiinnittiminä toimivat kuminauhat kulkevat korvien takaa kasvojen yli, mikä muotoilee maskin lähelle kasvoja. Voit käsin auttaa maskia muotoutumaan paremmin. Jos kuminauha tuntuu löysältä, voit solmia sitä kireämmälle. Liian kireä kuminauha saa korvat ns. höröttämään, mikä tuntuu epämukavalta.

Maskia voi käyttää molemmin puolin. Jos haluat, voit valita toiselle puolelle eri värin. Vaihtoehtoina on ruskea, oranssi ja mustavalkoinen Saaristomeri -kuosi.

Kankaan printti on luova piirrokseni Saaristomeren kartan pohjalta. Saarien muodot ovat saaneet inspiraationsa maanmittauslaitoksen Maastotietokannan 8/2018 aineistosta. Kangas on 100% puuvillaa. 

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Maski on pestävä 95°C pesukoneessa tai keittämällä 5 minuutin ajan. Pesu- ja käyttöohje tarkemmin alla.

Valitse variaatio:

20,00 €

Kansanmaskin käytöstä:

- Käytä julkisilla paikoilla oleillessasi kansanmaskia kohteliaisuudesta muita ihmisiä kohtaan ja tee osasi taudin leviämisen ehkäisemiseksi.

- Muista maskista huolimatta noudattaa yleisiä turvallisuusohjeita. Pidä turvavälit ja pese käsiäsi saippualla säännöllisesti.

- Käytä vain puhdasta maskia. Säilytä maskia säilytyspussissa, muovirasiassa tai muovipussissa, kun kuljetat sitä mukanasi.

- Pue maski puhtain käsin koskettaen vain kuminauhoja.

- Älä koske maskia käytön aikana hengitysteiden edestä. Se lisää epäpuhtauksien määrää hengitysteiden edessä, jolloin tuotteesta voi olla käyttäjälle haittaa.

- Älä riisu maskia pois käytön aikana tai laske sitä kaulalle.

- Maski kostuu käytön aikana. Älä käytä kosteaa maskia.

- Riisu maski vain koskettaen kuminauhoihin.

- Jos poistat maskin kodin ulkopuolella, laita se säilytyspussiin, muovipussiin tai muovirasiaan.

- Pese myös säilytyspussi tai rasia heti kotiin päästyäsi ja heitä muovipussi roskiin.

- Pese kädet ja maski joka käytön jälkeen.

- Poista maski heti kasvoilta, jos sen kanssa on vaikea hengittää. Kangasmaskit voivat aiheuttaa terveyshaittoja, etenkin jos henkilöllä on sydän- tai verenkiertotauteja, astmaoireita, keuhkoahtaumatauti tai korkea ikä.

- Maskit eivät sovellu alle 3-vuotiaille ja 3-12 -vuotiaillekin vain valvotusti. On varmistettava, että lapsi pystyy hengittämään maskin läpi.

- Tämä ei ole henkilösuojain tai kirurginen suu-nenäsuojain, eikä sen tiheys riitä blokkaamaan koronavirusta.


Kansanmaskin pesu:

- Pese maski joka käytön jälkeen.

- Maski on pestävä 95°C pesukoneessa tai keittämällä kattilassa 5 minuutin ajan vedessä, johon on lisätty pari tippaa pyykinpesuainetta. Huuhtele maski hyvin keiton jälkeen pesuainejäämien poistamiseksi. Anna kuivua hyvin. Silittäminen pehmentää kankaan tarvittaessa.  Silitys max. 200°C (•••).

- Älä käytä huuhteluainetta. Siitä voi jäädä haitallisia jäämiä maskiin.

- Minimipesulämpötila on CWA:n ja THL:n mukaan 60°C. Jotta virus kuolee 60°C on pesuajan oltava todella pitkä, useita tunteja, joten en siksi suositte 60°C pesua. Pesukonetta taas ei kannata pyörittää 95 lämmöissä parin maskin takia, joten suosittelen valitsemaan maskin keiton tai Outi Pyyn käsinpesuohjeen.

- Kuminauha kestää 95°C pesun. Jos se kuitenkin haurastuu ajan myötä, maskin rakenne on tehty niin, että voit helposti vaihtaa kuminauhan uuteen. M-koon kuminauhan pituus on 70cm ja L-koon 80cm. Pujota hakaneulan avulla uusi kuminauha kujaa pitkin.


Outi Pyyn suositus kansanmaskin käsinpesuun:

- Laita maski teräsastiaan tai lavuaariin.

- Kaada päälle kiehuvaa, 100°C vettä.

- Pese käsin kookossaippualla tai pyykinpesuaineella siivoushanskat kädessä.

- Anna kuivua hyvin.

- Silitä tarvittaessa.


Materiaalit:

Materiaali on 100% puuvillaa olevaa satiinia, joka on joustamatonta kudottua kangasta. Puuvillasatiini on mukavan pehmeän tuntuinen ihoa vasten. Kankaan alkuperämaa on Peru ja se on digipainettu Aitoolla. Kuminauha on teollisuuden ylijäämämateriaalia.


Valmistus:

Vuurranin tuotteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Veeran esittelyn löydät täältä. Osan tuotteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän maskin. Tämä asuste on siis ommeltu Vuurranin työhuoneella Turussa. Osa vaatteista on leikattu ja ommeltu pienenä sarjana turkulaisella alihankkijalla.