Ilmatar culottes - Musta

Täydelliset housut kesäpäiviin - culottes housut suoralla, leveällä lahkeella ja kuminauhavyötäröllä. Mikä on täydellinen lahkeenpituus juuri sinun makuun? Saat itse päättää! Nämä housut valmistetaan tilauksesta, joten saat ne halutessasi omilla mitoilla. Lue lisää alta.

Voit myös valita haluatko housut taskuilla vai ilman. Taskujen lisäyksestä tulee 25€ lisähintaa. Taskullisissa culotteseissa on sivusauma, jossa on taskut. Taskuttomissa culotteseissa ei ole sivusaumaa.

Housut ovat kudottua joustamatonta kangasta, joka on 100% Tenceliä. Kankaassa on kaunis himmeä kiilto ja se laskeutuu kauniisti sekä tuntuu ihanan sileältä, kevyeltä ja viileältä päällä. Paino 140 g/m². 30⁰C hienopesu.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Veeralla on päällä koko M 87cm lahkeen pituudella. Veera on 164cm pitkä, hänen sivun pituus on 100cm, vyötärön ympärys 80cm ja lantion 104cm. 

Valitse variaatio:

Alkaen 145.00 €
Please select variants first

Mittataulukko ja koko-opas

Mittataulukossa on valkoisella pohjalla vartalon mitat, jolle kyseinen koko on sopiva sekä mustalla pohjalla vaatteen mitat. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että lantion ympärysmitta on alle ilmoitetun ylärajan ja vyötärön mitta koon vaihteluvälissä. Suosittelemme lantiolle vähintään 8cm väljyyttä, jotta housut ei kutistu ensimmäisessä pesussa liian pieneksi. Housujen kangas on joustamatonta kudottua kangasta, joten väljyyttä on jäätävä lantion kohdalle vähintään 6 cm. 

Housujen vyötärö on kaavoittettu vyötärön kapeimmalle kohdalle. Vyötärön mitan tulisi olla vähintään 3 cm suurempi kuin kuminauhan mitan, jotta housut eivät valu alas. Kuminauha venyy kyllä suuremmaksi, mutta yli 15cm kuminauhaa suurempi ympärysmitta voi alkaa tuntua puristavalta. Mustalla pohjalla on kuminauhan mitta. OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat housut eri mittaisella kuminauhalla. Se onnistuu kyllä mainiosti.

Lahkeiden pituuden voit tarkistaa mittaamalla pituuden vyötärön kapeimmalta kohdalta vartalon sivua pitkin alas. Tai siitä kohtaa missä housuja yleensä pidät. OMILLA MITOILLA: Kirjoita tilauksen lisätietoihin, jos haluat housut lyhyemmällä tai pidemmällä lahkeella. Voit kirjoittaa suoraan haluamasi pituuden tai esim. +10cm pituuteen. Ota huomioon sopivaa mittaa miettiessäsi, että kangas kutistuu ensimmäisessä pesussa n. 3% ja lahkeen mitta siis lyhenee n. 2-3 cm.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Tyhjennä pesukone heti ohjelman päätyttyä. Muotoile vaate mittoihinsa ja suorista saumat. Tencel saattaa kutistua pesussa 1-2%. Kuivaa ripustettuna varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Silitä vaate hieman kosteana, niin saat sen helpommin sileäksi. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Materiaalit

Kangas on 100% Tencel popliinia. Tencel lanka on Lenzingin valmistamaa ja sen kuituraaka-aineena on eucalyptus. Kangas on valmistettu Turkissa. Kankaan paino on 140 g/m².

Lyocell eli Tencel® on muuntokuitu, jonka valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Kangas on tunnultaan luonnonkuitujen kaltainen. Se tuntuu sileältä ihoa vasten ja hengittää hyvin. Se ei sähköisty tai tunnu hiostavalta. Se on myös vahva ja kestävä kuitu.

Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri nämä culottesit. Veeran esittelyn löydät täältä. Tämä vaate ommellaan Vuurranin työhuoneella Turussa.