Ahti mekko - Musta

Ahti mekko on paksua college-neulosta, jonka nurja puoli on harjattu. Harjattu pinta tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämmittää mukavasti. Olilla oleva pehmeä ja pörröinen yksityiskohta on saanut inspiraationsa kallioiden välissä majailevasta sammaleesta. Mekon malli on naisen vartalon muotoja mukaileva. Hihat ovat suoran malliset ja leveät. Kaulus on 10cm leveä suora pystykaulus. Taskut sivusaumoissa.

College-neulos sekä kauluksen ja kaarrokkeen pörröneulos ovat molemmat 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. College-neuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Suunniteltu ja ommeltu Turussa.

Valitse variaatio:

185.00 €
Please select variants first

Koko-opas:

100% luomupuuvillaa oleva neulos joustaa vain hieman, joten malliin on kaavoitettu liikkumavaraa. Väljyyttä on kaavoitettu myös sen takia, että alle mahtuisi hyvin esim. mekko tai muu vaate. Mekon malli on naisen vartaloa mukaileva, ei laatikkomainen. Jos pidät tiukasti istuvista vaatteista, kannattaa valita yksi koko pienempi kuin normaalisti. Neulos saattaa kuitenkin kutistua pesussa 5%, mikä on hyvä ottaa huomioon. Neulos kyllä palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun vaatteen kuosittelee pesun jälkeen kosteana. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm sekä helman pituus 2-4cm.


Mittataulukko

Mittataulukossa on sekä vaatteen mitta, että vartalon mitta, jolle kyseinen koko on sopiva. Yleisessä koko-oppaassa on mitat, joita käytämme vaatteen kaavoituksessa sekä ohje mittojen ottoon. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa mitat on otettu.

Mittaa rinnan, vyötärön ja lantion ympäryksesi ja vertaa mittoja taulukossa valkoisella pohjalla oleviin vartalon mittoihin. Valitse sopiva koko niin, että sekä rinnan, vyötärön että lantion ympärysmitat ovat alle ilmoitetun ylärajan. Suosittelemme tähän malliin vähintään 10cm väljyyttä. Olka-helma mittojen avulla voit tarkistaa minne helma osuu vartalollasi.


Materiaalit:

Ahti mekko on paksua college-neulosta, joka on 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa. Neuloksen nurja puoli on harjattu. Harjattu pinta tuntuu ihanan pehmoiselta ja lämmittää mukavasti. Neulos on hieman joustavaa. Collegeneuloksen puuvilla on viljelty Turkissa ja neulottu Portugalissa. Kauluksen ja kaarrokkeen pörröneulos on myöskin 100% GOTS sertifioitua luomupuuvillaa.


Hoito-ohje:

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Luomupuuvillaneulos saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 5%, mutta vaate palautuu lähes alkuperäisiin ympärysmittoihinsa, kun sen kuosittelee pesun jälkeen. Hihojen pituus saattaa kutistua 1-2 cm ja helman 2-4cm. Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.

Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turun seudulla. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Veeran esittelyn löydät täältä. Kun vaatteen malli on kohdillaan, se sarjotaan eri kokoihin. Vuurranin vaatteet sarjotaan Kaarinassa. Sarjonnan jälkeen vaate on valmis leikkuuseen ja ompeluun. Vaatteet leikataan ja ommellaan Turussa.