Aallotar paita - Tencel trikoo - Vihreä

Aallotar paita Tencel trikoosta. Päällä kauniisti valuva ja ihoa hellivä puukuituinen Tencel trikoo yhdistyy aallon muotoiseen helmaan. Kiepsauta helma solmuun ja luo toisenlainen siluetti. Avara pyöreä pääntie. Trikoo on 95% Tenceliä / 5% elastaania. Max 60⁰C normaalipesu.

Paita valmistetaan tilausten mukaan, joten saat sen halutessasi juuri mieleiselläsi helman pituudella. Lue lisää alta koko-oppaasta.

Suunniteltu, kaavoitettu ja ommeltu Turussa.

Veeralla on päällä koko M. Veera on 164cm pitkä, hänen rinnanympärys on 95cm, vyötärön 78cm ja lantion 103cm.

Valitse variaatio:

85,00 €

Mittataulukko ja koko-opas:

Mittataulukossa on mustalla pohjalla vaatteen mitat sekä valkoisella vartalon mitat, joita olen käyttänyt kaavoituksessa. Kuvissa on vaatteen tasokuva, jossa on mittanuolet havainnollistamassa mistä kohtaa vaatteen mitat on otettu. Yleisessä koko-oppaassa on ohje mittojen ottoon. Tähän malliin kuuluu väljyys, jotta se pääsee laskeutumaan kauniisti. Jos kuitenkin pidät lähellä vartaloa istuvista vaatteista, valitse rohkeasti pienempi koko. Materiaali on joustavaa, joten riittävä väljyys ei ole niin välttämätöntä kuin kudotusta kankaassa tehdyssä vaatteessa. Olka-helma mitan avulla voit tarkistaa, onko helman mitta sinulle sopiva ja sellainen josta pidät.

OMILLA MITOILLA: Paita valmistetaan tilausten mukaan, joten voit tilata sen juuri mieleiselläsi helman pituudella tai erilaisilla väriyhdistelmillä. Esimerkiksi voit valita paitaan mustat hihakaitaleet. Jos haluat paidan lyhyemmällä tai pidemmällä helmalla, kirjoita suoraan haluamasi pituus tai esim. +5cm pituuteen. Kirjoita toiveesi tilauksen lisätiedot kohtaan tai laita viestiä.Materiaalit:

Lyocell eli Tencel® on selluloosapohjainen muuntokuitu, joka tuntuu yhtä mukavalta päällä kuin puuvilla trikoo, mutta on valuvampaa ja laskeutuvampaa. Se on myös vahva kuitu ja kestää hyvin pesua nyppyyntymättä. Euroopassa valmistettu puukuituinen trikoo on 95% lyocelliä ja 5% elastaania, joten se on joustavaa. Neliöpaino 230g/m². Neuloksessa käytetty lanka on virallista Lenzingin Tenceliä, joka on valmistettu Itävallassa. 

Lyocellin valmistusprosessi on viskoosia kehittyneempi sekä ympäristöystävällisempi. Viskoosin valmistuksessa käytetty ympäristölle haitallinen rikkihiili on Tencelissä korvattu NMMO-­liuoksella. Valmistusprosessi tapahtuu suljetussa kierrossa, jossa kemikaalit kierrätetään 99,5 % takaisin ja käytetään uudelleen ja uudelleen. Valmistusprosessi myös kuluttaa vähemmän vettä ja energiaa kuin muiden muuntokuitujen valmistus. Syntynyt jätevesi on vaaratonta, eikä prosessiin periaatteessa liity mainittavia ympäristöpäästöjä. Lyocell onkin ensimmäinen tekokuitu, joka on saanut EU:n ympäristömerkin. Lyocell peseytyy alhaisissa lämpötiloissa, joten sen pesuun kuluu siis myös vähemmän vettä ja energiaa.


Hoito-ohje:

Max 60⁰C normaalipesu. Ei suositella rumpukuivausta, eikä kloorivalkaisua. 

Pese samansävyisten tekstiilien kanssa nurinpäin käännettynä. Kuosittele eli venyttele vaate mittoihinsa heti pesun jälkeen, kun vaate on vielä kostea. Tencel trikoo saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa 2-5%. Helman pituus saattaa kutistua 2-4cm. 

Kuivaa vaate varjossa, sillä auringonvalo haalistaa värejä. Raikasta vaate tuulettamalla käytön jälkeen. Vähennät näin pesun aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Pesu myös kuluttaa vaatetta. Poista pienet tahrat käsin ilman, että peset koko vaatetta. Selkeästi likainen vaate kannattaa pestä, ettei tahrat tai hajut pinty vaatteeseen.


Valmistus:

Vuurranin vaatteet suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan Turussa. Vuurranin Veera Vuorenpää suunnittelee vaatteet ja niiden painokuosit sekä kaavoittaa vaatteet. Osan vaatteista hän myös ompelee, kuten juuri tämän mekon. Veeran esittelyn löydät täältä.